نخستین هنرستان هنرهای اسلامی با همکاری آموزش و پرورش خراسان رضوی برای سال تحصیلی جدید راه‌اندازی و فعال می‌شود.

هنرهای اسلامی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: این هنرستان در چهار رشته تخصصی صنایع‌دستی شامل آینه‌کاری، کاشی هفت‌رنگ، نگارگری و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی با هزینه بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال آماده بهره‌بردای است.

ابوالفضل مکرمی‌فر مهمتیرین مزیت راه‌اندازی این هنرستان را احیای رشته‌های صنایع‌دستی در حال منسوخ شدن و ترغیب دانش‌آموزان برای پرداختن به این رشته‌ها به صورت تخصصی دانست و ادامه داد: معماری کهن و اسلامی ما نیازمند نیروهای متخصص است. استان خراسان رضوی در گذشته با تولید کاشی برای استفاده در گنبدها و محراب‌ها آن را به سایر نقاط کشور صادر می‌کرد، ایجاد، راه‌اندازی و آموزش هنرجویان در این هنرستان گام مهمی در مرمت و احیای هنرهای اسلامی خواهد بود.

وی افزود: این هنرستان دارای ظرفیت پذیرش ۳۰۰ دانش‌آموز است. ۳۶۰ رشته صنایع‌دستی در ایران فعال است که ۹۰ رشته از این تعداد در خراسان رضوی وجود دارد. هم‌اکنون حدود ۲۰ هزار نفر در این استان از محل تولید و فروش صنایع‌دستی ارتزاق می‌کنند.

مکرمی‌فر ادامه داد: رشته‌های گیوه‌دوزی، جاجیم‌بافی، شعربافی، چلنگری، خورجین‌بافی، صحافی سنتی، برک‌بافی، قفل‌سازی، علامت‌سازی و دباغی سنتی در خراسان رضوی منسوخ شده و چادر شب بافی، پوستین‌دوزی، رنگرزی گیاهی، ساخت احجام سنتی، آینه کاری، نمدمالی، مسگری، چارق دوزی و گره چینی نیز در شرف نابودی قرار دارند. در هر کدام از رشته‌های خورجین‌بافی، چاروق‌ دوزی، گیوه‌دوزی و شعربافی که منسوخ شده است تنها یک نفر فعال است و این در حالی است که تمام هنرهای منسوخ شده یا در شرف فراموشی صنایع‌دستی قابلیت و توان تعریف کاربری و مصرف جدید را دارند و با این اقدام می‌توان از نابودی آنها جلوگیری کرد.

هشت هزار و ۴۰۰ هنرمند هنرهای سنتی و صنایع‌دستی در این استان پروانه فعالیت دارند.

کد خبر 543583

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha